MALZEME LİSTESİ
SEBZELİ HAMSİ PİŞİRME TARİFİ
10 Adet Tuzlu Hamsi 8 Adet Soğan 4 Adet Kırmızı Domates 2 Adet Yeşil Domates (Bulunursa olmasada olur) 8 Adet Biber 1 Adet Kabak 1 Adet Patlıcan 1 Adet Patates ( Çok İnce doğranır )1 Bardak Halis Zeytinyağı 1 Avuç Mısır Unu Tüm sebzeler doğranarak bir kaba konulur. Tuzlu Hamsininde kılçıkları ayıklanarak içine doğranır. Bu malzemeler bir arada iyice karıştırılarak Balık tavaladığımız tavaya önce zeytin yağı sonrada malzemeler konulur. Ocağın üstünde kavurur şekilde yenecek hale gelene kadar karıştırılarak pişirilir. İçine su konulmaz. Sulu olması durumuna göre mısır unu konularak katılaşması sağlanır. Ocaktan indirilirken içinde su kalmamalıdır. Soğumadan yarı ılık şekilde yenir. Yanına salata önerilir. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder