KARALAHANA EZMESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1. 2 Bağ Karalahana
2. 3 Adet Kuru Soğan
3. 1 Adet Patates
4. 1 Adet Havuç
5. 2 Kaşık Mısır unu
6. Kırmızı pul biber
7. Halis Zeytinyağı
8. Tereyağı
9. Tuz
10. Nar tanesi kadar İç Yağı
YAPILIŞI
Yıkanan lahana yaprakları ince, ince doğranır, kaynayan suyun içine konularak haşlanır, ilk haşlama suyu dökülür.Tekrar lahananın üzerine sıcak su eklenir ve üzerine tüm malzemeler eklenerek lahanalar ezilecek kıvama gelinceye kadar pişirilir. (daha kısa zamanda pişmesi için düdüklü tencere kullanılır)İyice pişen lahanalar blender veyahut korza ile ezilir. Kıvam alması için mısır unu ekleyip bir taşım daha kaynatılır. Tereyağı en sonunda eklenir.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder