30 Ağustos 2012

KAZANDİBİ TATLISI

 
 MALZEMELER ;
1- 1 Lt Süt
2- Yarım tavuk göğsü
3- 250 Gr. toz şeker
4- 50 Gr nişasta
5- 50 Gr pirinç unu

HAZIRLANIŞI ;
Tavuk göğsünü haşlayıp , çok ince olacak şekilde didikliyoruz.
1Lt süt'e 1,5 su bardağı toz şekerle birlikte kaynatıyoruz.
Ayrı bir kaba yarım su bardağı pirinç unu , yarım su bardağı nişastayı yarım su bardağı soğuk su ile çırpıyoruz.
Bunu kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Bu şekilde bir muhallebi elde ettikten sonra ocaktan alıyoruz.
Bir tepsiye bu malzemeden 1 kepçe kadar alıp ocağın üstünde biraz yakıyoruz.
Hazırladığımız muhallebiye didiklediğimiz tavukları katıyoruz. Ocakta telle çırparak tekrar pişiriyoruz. Bir paket vanilyayı içine katıp iyice çırpıyoruz.

Pişen muhallebiyi yaktığımız tepsiye döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Rulo şeklini vererek servise hazırlıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder