30 Ağustos 2012

İÇLİ KÖFTE ANTAKYA USULÜ



MALZEMELER;
  • 500 GR Köftelik bulgur.
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet  yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
İÇ MALZEMESİ
  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • yarım bağ maydanoz
  • 10 adet ceviz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber,
  • kırmızı biber
HAZIRLANIŞI;
Bulgur ve irmik 3 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Tuz ilave edip kabarıncaya kadar bekletilir.Soğumaya bırakılır. Daha sonra yumurta biber salçası ,  unve baharatları  ilave edilip iyice yoğurulur.

 İÇ MALZEMESİ HAZIRLANIŞI;Soğanlar ince piyaz şeklinde doğranır. Yağda kavrulur. Kıyma ilave edilip iyice kavrulur.Daha sonra tuz ve baharatları eklenir. Soğuyunca ince şekilde doğranmış maydanoz ve doğranmış ceviz ilave edilir.Soğutulmuş hamurdan yumurta kadar alıp içi oyulur dolma biber şekli verilip iç malzemesi doldurulup kapatılır. Elle şekil verilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder