30 Ağustos 2012

BADEMLİ TERBİYELİ TAVUK ÇORBA

 

MALZEMELER;
  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 8 bardak su
  • 5 kaşık pirinç
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 2 yumurta
  • 1 limon
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1kase badem
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 2 kaşık sirke
  • 1 adet nar ve tuz.

TERBİYESİ İÇİN;
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu
  • Yarım bardak su.

HAZIRLANIŞI;
   Safranı rengini vermesi için iki yemek kaşığı sirkede bekletiyoruz.
Suda beklemiş bademlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
   Haşlanmış tavukları didikliyoruz.5 kaşık pirinci 6-7 bardak tavuk suyunda pişiriyoruz.
2 kaşık tereyağ ve sıvı yağ ile bademleri kavuruyoruz.Çorbanın içine katıyoruz.
   Nişasta,yumurta,limon suyu,su ile terbiye hazırlıyoruz.Harcı çorbamızın içerisine katıyoruz.
Beklettiğimiz safranı,tuz ve karabiberini ilave ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder