
MALZEMELER;
- 1 adet tavuk göğüsü
- 8 bardak su
- 5 kaşık pirinç
- 2 kaşık zeytinyağ
- 2 yumurta
- 1 limon
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1kase badem
- 1 tatlı kaşığı safran
- 2 kaşık sirke
- 1 adet nar ve tuz.
TERBİYESİ İÇİN;
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- Yarım limon suyu
- Yarım bardak su.
HAZIRLANIŞI;
Safranı rengini vermesi için iki yemek kaşığı sirkede bekletiyoruz.
Suda beklemiş bademlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
Haşlanmış tavukları didikliyoruz.5 kaşık pirinci 6-7 bardak tavuk suyunda pişiriyoruz.
2 kaşık tereyağ ve sıvı yağ ile bademleri kavuruyoruz.Çorbanın içine katıyoruz.
Nişasta,yumurta,limon suyu,su ile terbiye hazırlıyoruz.Harcı çorbamızın içerisine katıyoruz.
Beklettiğimiz safranı,tuz ve karabiberini ilave ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder