30 Ağustos 2012

AYVA TATLISI



MALZEMELER;
  • 4 adet ayva
  • 3 adet ekşili elma
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 adet kuru kayısı
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzeri için kaymak
HAZIRLANIŞI;
Ayvalar soyulup ikiye kesilip ortası oyulur.Elmalar rendelenir.
Kaysılar ince ince doğranıp elma ile karıştırılır.Elma rendesi ayvaların üzerine konur.
Üzeri toz şeker ile kaplanır.Tepsiye yerleştirdikten sonra ayva çekirdekleri aralarına konur.
Karanfil ve tarçın gezdirilir.Üzerine yarım çay bardağı su konur.200 c ısıtılmış fırında üzeri folyo ile kapatılarak 2 saat pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder