
MALZEMELER
- 500 gr kuzu gerdan
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet limon
- 8 bardak et suyu
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- Tuz,karabiber
YAPILIŞI
-Et ve soğanı 10 bardak suda kaynatın.Kaynarken biriken köpüklerini temizleyin etler kemiklerden ayrılıncaya kadar pişirin
-Sonra tencereyi ateşten alın etleri çıkarın kemiklerini ayıklayıp et suyunu süzün 8 bardak ayırın ve temiz bir tencereye koyun yavaş yavaş kaynasın
-bir kasede unu yumurtayı ve limon suyunu iyice çırpın biraz su ile inceltin daha sonra kaynayan et suyundan biraz alarak iyice inceltinve yavaş yavaş çorbaya dökün ve kısık ateşte 10 dk pişirin
-Ayıkladığınız etleri çorbaya dökünve kısık ateşte 10 dk pişirin.Tuzunu ve karabiber ilave edin karıştırın ve altnı kapatın
-ayrı bir tavada tereyağını eritin ve 1 kaşık kırmızı biberle yakmadan kızdırın
-Çorbayı kaselere alın ve üzerine biberli yağ dökerek servis edin ve afiyetle yiyin
ÖZELLİKLERİ
Osmanlı murtfağına ait bir çorba çeşididir
8 kişiliktir
Ortalama maliyeti 18 tl

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder