30 Ağustos 2012

DÜĞÜN ÇORBASI




MALZEMELER
  • 500 gr kuzu gerdan
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet limon
  • 8 bardak et suyu
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz,karabiber
 YAPILIŞI
-Et  ve soğanı  10 bardak suda kaynatın.Kaynarken biriken köpüklerini temizleyin etler kemiklerden ayrılıncaya kadar pişirin
-Sonra tencereyi ateşten alın  etleri çıkarın kemiklerini ayıklayıp et suyunu süzün  8 bardak ayırın ve temiz bir tencereye koyun yavaş yavaş kaynasın 
-bir kasede unu yumurtayı ve limon suyunu iyice çırpın biraz su ile inceltin daha sonra kaynayan et suyundan biraz alarak iyice inceltinve yavaş yavaş çorbaya dökün ve kısık ateşte 10 dk pişirin
-Ayıkladığınız etleri çorbaya dökünve kısık ateşte 10 dk pişirin.Tuzunu ve karabiber ilave edin  karıştırın  ve altnı kapatın
-ayrı bir tavada tereyağını  eritin ve 1 kaşık kırmızı biberle  yakmadan kızdırın
-Çorbayı kaselere alın ve üzerine biberli yağ dökerek servis edin  ve afiyetle yiyin

ÖZELLİKLERİ
Osmanlı murtfağına ait bir çorba çeşididir
8 kişiliktir
Ortalama maliyeti  18 tl 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder