30 Ağustos 2012

PROFİTEROL



MALZEMELER;
  • 125 Gr margarin (yarım pk.)
  • 259 gr su (1+çeyrek su bardağı)
  • 190 Gr un ( 2 su bardağı)
  • Tuz (yarım çay kaşığı)
  • Şeker (yarım çay kaşığı)
  • 6 adet yumurta
KREMA MALZEMESİ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 125 Gr toz şeker ( su bardağının 4/3 ü)
  • 2 yumurta
  • 75 gr nişasta
  • 25 gr un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Vanilya
ÇİKOLATA SOS MALZEMELERİ
1 lt süt
250 gr şeker (1,5 su bardağı)
3 yumurta
40 gr kakao
75 gr un (Yarım su bardağından az fazla)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket çikolata




HAMUR HAZIRLANIŞI

Su ve margarini ocağa koyuyoruz. Şeker ve tuzu ilave ediyoruz. Kaynayan suya unu ilave edip kavuruyoruz. Kokusu çıkasıya kadar pişirip , soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra soğumuş hamura tek tek yumurtaları kırarak yoğuruyoruz. Yumurtaları hamura iyice yediriyoruz. Sıkma kalıbına alıp küçük küçük tepsiye sıkıyoruz. 170 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.




KREMANIN HAZIRLANIŞI
Sütü ve şekeri kaynatmaya başlıyoruz.  Ayrı bir kapta yumurta ve unu çırpıp nişasta ve vanilyayı ekliyoruz. Bu hazırladığımız malzemeyi kaynayan süte yavaş yavaş ilave edip çırpıyoruz. Koyulaşıncaya kadar ocakta tutuyoruz. Ocaktan alıp 2 yemek kaşığı tereyağını ilave ediyoruz. İyice çırpıyoruz.

ÇİKOLATA SOSU HAZIRLANIŞI

3 yumurtayı kırıp kakaoyu ekliyoruz.  unu ekliyoruz. Sütü ve şekeri ilave edip çırpıyoruz. Ocakta pişirmeye başlıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve çikolatayı kırıp ilave ediyoruz.
Soğutulmuş hamurun içine sıkma kalıbı ile hazırladığımız kremayı  içine dolduruyoruz. Son olarak çikolata sosunu tatlının üzerine gezdiriyoruz.Servise hazır hale getiriyoruz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder