
MALZEMELER;
- 500 gr süt
- 250 gr un
- 3 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,şeker
İÇ MALZEMELERİ;
- 1 kase haşlanmış ıspanak
- 1 küçük soğan
- 8-10 adet mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI;
2,5 su bardağı süt,3 yumurta,2 su bardağı +2 yemek kaşığı un,sıvı yağ,şeker,tuz,karabiber ile krep hamuru hazırlanır.(Sıvı olursa biraz daha un eklenebilir.)
Tavayı yağla kızdırıyoruz,yağını alıyoruz.Malzemeden yarım kepçe alıp tavada pişiriyoruz.
Ispanakları ayıklayıp saplarını çıkarıyoruz,tencerede haşlıyoruz.
Soğan ve sarımsakları ince ince dilimleyip kavuruyoruz.
Dilimlenen mantarları ilave edip kavuruyoruz.
Ispanakları dilimleyip tuz ve karabiberle birlikte hepsini sote yaparak iç malzemeyi hazırlıyoruz.
Malzemeyi krep'in içine koyup rulo şeklinde sarıyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
2,5 su bardağı süt,3 yumurta,2 su bardağı +2 yemek kaşığı un,sıvı yağ,şeker,tuz,karabiber ile krep hamuru hazırlanır.(Sıvı olursa biraz daha un eklenebilir.)
Tavayı yağla kızdırıyoruz,yağını alıyoruz.Malzemeden yarım kepçe alıp tavada pişiriyoruz.
Ispanakları ayıklayıp saplarını çıkarıyoruz,tencerede haşlıyoruz.
Soğan ve sarımsakları ince ince dilimleyip kavuruyoruz.
Dilimlenen mantarları ilave edip kavuruyoruz.
Ispanakları dilimleyip tuz ve karabiberle birlikte hepsini sote yaparak iç malzemeyi hazırlıyoruz.
Malzemeyi krep'in içine koyup rulo şeklinde sarıyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
BEŞAMEL SOS;

2 kaşık margarin,1 yemek kaşığı un ile kavrulur.1 su bardağı soğuk süt ekleyip tuz ve karabiber ilave edilir.(Boza kıvamı)Hazırlanan ruloların üzerine başamel sos dökülür.
Üzerine rendelenmiş kaşarlar gezdirilip fırında pişirilir.

Üzerine rendelenmiş kaşarlar gezdirilip fırında pişirilir.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder