
MALZEMELER;
- 500 Gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- yarım bağ maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 bağ pazı yaprağı
- tuz
- kara biber
- pul biber
HAZIRLANIŞI
Soğanı blendırdan çekip , kıyma, pirinç ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup blendırdan geçirdikten sonra hazırladığımız malzemeye karıştırıyoruz.Salçayı sulandırıp maydanozları ince dilimleyerek malzemeye karıştırıp hepsini ovuyoruz.
Kaynamış suda pazılar sap kısımlarından ayrılıp yaprakları haşlanır. Yapraklara iç malzemesi konulup sarılır. Tepsiye dizilip içine salçalı su üzerlerine geçinceye kadar eklenir. Tepsinin üzeri folyo ile kapatılır.
180 derecelik fırında 50 dk. pişirilir.
Servis edilir.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder