30 Ağustos 2012

YOĞURTLU TUTMAK ÇORBASI



MALZEMELER;
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı nohut
  • 8 su bardağı et suyu

TERBİYESİ;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon

HAMURU;
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
ÜZERİ İÇİN;
6 yemek kaşığı tereyağ
2 bağ taze nane

HAZIRLANIŞI;
Et suyunun içerisine haşlanmış mercimek,nohut ve tuzu katıyoruz.
Çorbanın hamur kısmındaki malzemeden elde ettiğimiz erişte hamurundan ilave ediyoruz.

Yoğurt,yumurta,un ve limon suyu ile terbiye hazırlıyoruz.
Terbiyenin üzerine biraz çorba suyundan ekleyerek çorbaya ilave ediyoruz.

Çorbanın üzerine eritilmiş tereyağı ve kıyılmış taze nane ekliyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder