30 Ağustos 2012

FIRINDA TAVUK PİRZOLA



MALZEMELER;
  • 1 kg tavuk pirzola
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kereviz
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dal taze kekik
  • 2 dal taze biberiye
  • Tuz,kırmızı pul biber,kimyon,kekik.
HAZIRLANIŞI;


Soğanlar biraz büyük doğranır.Patlıcanlar alaca soyulup yuvarlak şekilde doğranır.
Diğer sebzeler küp şeklinde doğranır.Hepsi tepside karıştırılır.Aralarına tavuk parçaları yerleştirilir.
Yoğurt,salça,baharatlar ile harmanlaştırılır.
Tepsinin üzeri folyo ile kaplanıp 160 c ısıtılmış fırında pişirilir.
Piştikten sonra folyo kaldırılıp fırına sürülüp üzeri kızarması sağlanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder