
MALZEMELER;
- 1 kg tavuk pirzola
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kereviz
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı hardal
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 dal taze kekik
- 2 dal taze biberiye
- Tuz,kırmızı pul biber,kimyon,kekik.
HAZIRLANIŞI;
Soğanlar biraz büyük doğranır.Patlıcanlar alaca soyulup yuvarlak şekilde doğranır.
Diğer sebzeler küp şeklinde doğranır.Hepsi tepside karıştırılır.Aralarına tavuk parçaları yerleştirilir.
Yoğurt,salça,baharatlar ile harmanlaştırılır.
Tepsinin üzeri folyo ile kaplanıp 160 c ısıtılmış fırında pişirilir.
Piştikten sonra folyo kaldırılıp fırına sürülüp üzeri kızarması sağlanır.
Soğanlar biraz büyük doğranır.Patlıcanlar alaca soyulup yuvarlak şekilde doğranır.
Diğer sebzeler küp şeklinde doğranır.Hepsi tepside karıştırılır.Aralarına tavuk parçaları yerleştirilir.
Yoğurt,salça,baharatlar ile harmanlaştırılır.
Tepsinin üzeri folyo ile kaplanıp 160 c ısıtılmış fırında pişirilir.
Piştikten sonra folyo kaldırılıp fırına sürülüp üzeri kızarması sağlanır.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder