
MALZEMELER;
- 1 adet soğan
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- Yarım bağ maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 2 kaşık tereyağ
- 2 kaşık sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 8 barda balık suyu
- 2 kaşık krema
- Balık(Levrek) 2adet
- Tuz,karabiber
BALIK SUYU;
Yarım soğanla havucu irice dilimleyip yağda soteliyoruz.
Ayıklanmış kılçıkları tencereye alıyoruz.
Balığın orta kılçık kısmını alıyoruz.Yarısını kesip kuyruk kısmına ait olan bölümünü küp şeklinde dilimliyoruz.Kılçıklı kısımları balık suyuna atıyoruz.(Küp şeklinde doğradığımız balıkları çorbamız için ayırıyoruz.)
Kereviz yaprağını atıyoruz.Kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla süzerek balık suyu elde ediyoruz.
HAZIRLANIŞI;
Bir tencereye 2 kaşık sıvı yağ,2 kaşık tereyağ ile ince dilimlenmiş soğan ve sarımsak ilave edilip kavuruyoruz.Havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz,hepsini kavuruyoruz.
2 yemek kaşığı un katıp kavurmaya devam ediyoruz.Daha sonra 2 kase soğuk su ekliyoruz.
Üzerine hazırlayıp süzdüğümüz balık suyunu ilave ediyoruz.Karabiber ve tuzunu ekliyoruz.
Küp şeklinde doğradığımız balıkları ilave ediyoruz.Biraz limon suyu ve 2 kaşık krema ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.Maydanoz ve kereviz yapraklarını doğrayıp ilave ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder