30 Ağustos 2012

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



MALZEMELER;
  • 4 adet kereviz
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 4 adet portakal
  • 1 limon
  • 1 kaşık un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • Tuz,şeker
HAZIRLANIŞI;
Kereviz ve patatesler soyulup elma dilimi şeklinde hazırlanır.
Su dolu bir kaba yarım limon suyu ve biraz un serpip elma ve patatesler içinde bekletilir.
(Un ve limon sebzelerin kararmamasını sağlıyor.
Soğan ve sarımsaklar ince şekilde doğranıp,yağda kavrulur
Havuçlar elma dilimi gibi hazırlanıp,tencereye atılır.
1 kaşık un eklenip kavrulur.Portakal ve limon suyu eklenir.
Kereviz ve patatesler eklenip,1 çay kaşığı tuz,şeker ve biraz su ilave edilir.
İnce dilimlenmiş kereviz yapraklarını ekleyip üzeri kapatılır.
20 dakika kadar pişmeye bırakılır.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder