30 Ağustos 2012

ZEYTİNYAĞLI İMAM BAYILDI




MALZEMELER;
  • 5 Adet kemer patlıcan
  • 3 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet sarımsak
  • yarım bağ maydanoz
  • tuz 
  • karabiber
  • şeker yarım çay  kaşık
HAZIRLANIŞI;
Patlıcanlar ortadan 2 ye ayrılır.  Uç kısımları bırakılarak ortaları soyulur.  Ortasına çizik atılıp kızgın yağda kızartılıp tabağa alınır. 
İç Hazırlanışı;
Soğanlar piyazlık doğranır. Sarmısaklarla birlikte yağda kavrulur. Biberler ince şekilde doğranır . karışıma atılır.Tuz şeker , karabiber eklenir. Doğranmış domateslerde ilave edilip ocakta pişirilir.Doğranmış maydanozlar ilave edilir.

Kızartmış olduğumuz patlıcanların içine , iç malzemesiyle doldurulur. Üzerine domates ve biberler dizilip folyoya sararak  fırına verilir. 180 derecelik fırında yarım saat pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder