
MALZEMELER;
- 5 Adet kemer patlıcan
- 3 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet sarımsak
- yarım bağ maydanoz
- tuz
- karabiber
- şeker yarım çay kaşık
HAZIRLANIŞI;
Patlıcanlar ortadan 2 ye ayrılır. Uç kısımları bırakılarak ortaları soyulur. Ortasına çizik atılıp kızgın yağda kızartılıp tabağa alınır.
İç Hazırlanışı;
Soğanlar piyazlık doğranır. Sarmısaklarla birlikte yağda kavrulur. Biberler ince şekilde doğranır . karışıma atılır.Tuz şeker , karabiber eklenir. Doğranmış domateslerde ilave edilip ocakta pişirilir.Doğranmış maydanozlar ilave edilir.
Kızartmış olduğumuz patlıcanların içine , iç malzemesiyle doldurulur. Üzerine domates ve biberler dizilip folyoya sararak fırına verilir. 180 derecelik fırında yarım saat pişirilir.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder