30 Ağustos 2012

KALBURA BASTI




MALZEMELER;
  • 4 su bardağı un
  • 140 gr tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket pakmaya
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • Biraz su

ŞERBETİ İÇİN;
  • 1 litre su
  • 1 litre şeker
  • Yarım limon


HAZIRLANIŞI;
Unu eleyip ortasına yumurtasını kırıyoruz.Diğer malzemeleri sırasıyla ekliyoruz.
Hamuru iyice yoğuruyoruz.Yuvarlayıp ortasını açıyoruz.İçine çekilmiş cevizi koyup kapatıyoruz.
Kalbura basarak şekil veriyoruz.180c ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Su,şeker,limon suyunu kaynatarak şerbetini hazırlıyoruz.
Tatlımız piştikten sonra şerbetini ilave ediyoruz.Her ikiside sıcak olacak..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder