
MALZEMELER;
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı un.
- 3 yemek kaşığı tereyağ.
- 2 yemek kaşığı salça.
- 1 yemek kaşığı nane.
- 6 su bardağı et suyu veya su
- tuz
- karabiber
- pul biber
- limon suyu
HAZIRLANIŞI;
Bulgur , pirinç , mercimek haşlanır. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 3 yemek kaşığı salça ile 2 yemek kaşığı un ilave edilip kavrulur. 2 - 3 bardak soğuk su eklenip açılır. ocakta pişirilir. Sonra haşlanan malzemelere eklenir. Tuz , karabiber , kırmızı pul biber yarım limon suyu eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ayrı bir tavada tereyağ ve nane kavrularak en son çorba içine katılır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder