30 Ağustos 2012

EZOGELİN ÇORBA



MALZEMELER;
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı un.
  • 3 yemek kaşığı tereyağ.
  • 2 yemek kaşığı salça.
  • 1 yemek kaşığı nane.
  • 6 su bardağı et suyu veya su
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • limon suyu

HAZIRLANIŞI;
Bulgur , pirinç , mercimek haşlanır. Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 3 yemek kaşığı salça ile 2 yemek kaşığı un ilave edilip kavrulur. 2 - 3 bardak soğuk su eklenip açılır. ocakta pişirilir. Sonra haşlanan malzemelere eklenir. Tuz , karabiber , kırmızı pul biber yarım limon suyu eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ayrı bir tavada tereyağ ve nane kavrularak en son çorba içine katılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder