30 Ağustos 2012

KREM KARAMEL



MALZEMELER;
  • 1 kg süt
  • 9 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya

KARAMEL İÇİN;
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon
  • Biraz su

HAZIRLANIŞI;
Süt,yumurta,toz şeker,vanilya hepsi birlikte çırpılır.Süt ısıtılmış olacak.

KARAMEL;
Şeker,limon,su hepsi birlikte koyu renk olasıya kadar ocakta kavrulacak.
Kaselerin dibine birer kaşık koyulup çırpılan malzemeler üzerine eklenecek.
İçerisine su koyulmuş tepsiye kaseler yerleştirilip 150c ısıtılmış fırına sürülecek.
Soğuduktan sonra buzdolabında bekletilip servise hazırlarken ters çevrilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder