30 Ağustos 2012

SU BÖREĞİ





HAMURU İÇİN MALZEMELER;
1 kg un
7 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Az su

İÇ MALZEMELER;
500 gr peynir
Maydanoz

ÜZERİ İÇİN
250 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI;
1kilo unu eliyoruz.7 adet yumurtayı içine kırıyoruz.Sıvı yağ,tuz ve 1 çay bardağı kadar su ekleyip iyice yoğuruyoruz.Öncelikle hamuru ikiye bölüyoruz.Daha sonra her iki hamuru 6 parçaya ayırıyoruz.Toplam 12 adet   parça elde ediyoruz.Hamurları ayrı ayrı yuvarlıyoruz.Hamuru biraz sert olacak.
 Hamurları tek tek unlayıp açıyoruz.Bunun için nişasta da kullanabiliriz.
Bir tencerede tuzlu su kaynatıyoruz.Açtığımız hamurları kaynamış suda 1-2 dakika tutup süzgeç yardımıyla alıp ayrı bir kapta hazırladığımız soğuk suya atıyoruz.Süzgeç yardımıyla hamurları alıyoruz.



   


   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder