30 Ağustos 2012

KREMALI MANTAR ÇORBASI



MALZEMELER;
  • 1 paket mantar
  • 1 küçük kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı krema veya 1 bardak süt
  • 7 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber
  • 1-2 dal taze kekik


HAZIRLANIŞI;
Kuru soğanı ince şekilde doğrayıp yağda kavuruyoruz.
Mantarları ikiye kesip dilimleyip tencereye ilave edip birlikte kavuruyoruz.
Tavuk suyunu içine katıp birazda su ekliyoruz.Sütü ilave ediyoruz.
Tuz,karabiber ve taze kekik otlarından ayıklanıp çorbaya katıyoruz.

BURMAN YAĞI;
Tereyağ ile 4 yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kavrulan unu çorbayla sulandırıp içine katıyoruz.Çırpma teliyle iyice açıyoruz.
2 yemek kaşığı kremayı en son ocağı kapatmadan önce içine katıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder