30 Ağustos 2012

HELLİM PEYNİRLİ AKDENİZ SALATA



MALZEMELER;
  • 250 gr ak deniz yeşillikleri
  • 1 kase çeri domates
  • 1 adet yeşil elma
  • 1 adet avokado
  • 1 adet portakal
  • 1 bağ roka veya göbek marul
  • 8-10 adet ceviz içi
  • Yarım limon
  • 250 gr hellim peyniri
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz,zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı belzamik sirke
  • Nar ekşisi
HAZIRLANIŞI;
Hellim peyniri uzun uzun kesiyoruz.Ilık suda bekletiyoruz.
Portakalları kabuklarından ayırıp küp küp doğruyoruz.Bir kaba alıyoruz.
Avokadoları soyup ortadan kesip çekirdeğini çıkarıp küp küp doğruyoruz.
Çeri domatesleri dörde kesiyoruz.Hepsini kaba alıyoruz.Cevizleri parçalayıp içine atıyoruz.
Üzerine yeşillikleri elle parçalayarak ilave ediyoruz.

Nar ekşisi,yarım limon suyu,zeytinyağı,1 kaşık sirke ile salata sos hazırlıyoruz.Salatamızın üzerine gezdiriyoruz.Hellim peynirlerini yağda kızartıyoruz.Salatamızın üzerine dekor yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder