
MALZEMELER;
- 3 adet kuru soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Tuz,biber,tarçın
- Taze soğan,maydanoz,nane
1 çay bardağı yağı tencereye koyup soğanı piyaz şeklinde doğrayıp kavuruyoruz.
Pirinci ekleyip tuz,karabiber ve tarçın katıyoruz.Üzümleri ilave ediyoruz.
1 veya 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte pişiriyoruz.Piştikten sonra ince kıyılmış nane ve maydanozu ekliyoruz.
Taze soğanı ince kıyıp karıştırıyoruz.
Malzemeyi kırmızı biberle dolduruyoruz.Üzerine dizdikten sonra biraz yağ koyuyoruz.
1 çay kaşığı tuz ve şeker,yarısına kadar su ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
(25-30 dakika da pişebilir).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder