
MALZEMELER;
- 2 su bardağı buğday
- 10 su bardağı kemik suyu
- 1 kase yoğurt
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım limon
- 1 bağ taze nane
- 1 çay bardağı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI;
Buğdaylar haşlanır.
1 kase yoğurt,1 yumurta,yarım limon suyu ve 1 çay bardağı un ile terbiye hazırlanır.
Haşlanan buğdayların içerisine tuz ve terbiyesi ilave edilir.
Haşlanmış tavuk göğsümüz varsa çorbaya ilave edebiliriz.
Kuru soğanı ve sarımsakları ince şekilde kıyıyoruz.
Ayrı bir tavada,yağda kavuruyoruz.
Nane yapraklarını ayırıp dilimleyip içine ekliyoruz..Biraz kavurup çorbanın içine katıyoruz.
Kırmızı pul biberi yağda kızdırıp çorbanın üzerine servis yapıyoruz.
Haşlanmış tavuk göğsümüz varsa çorbaya ilave edebiliriz.
Kuru soğanı ve sarımsakları ince şekilde kıyıyoruz.
Ayrı bir tavada,yağda kavuruyoruz.
Nane yapraklarını ayırıp dilimleyip içine ekliyoruz..Biraz kavurup çorbanın içine katıyoruz.
Kırmızı pul biberi yağda kızdırıp çorbanın üzerine servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder