30 Ağustos 2012

ZEYTİNYAĞLI ŞAKŞUKA



 MALZEMELER;
  •  3 adet patlıcan
  •  3 adet patates
  •  2 adet kabak
  •  1 adet kuru soğan
  •  1 adet havuç
  •  3 adet yeşil biber
  •  2-3 diş sarımsak
  •  2 su bardağı sıvı yağ
  •  1 kg domates
  •  Tuz,
  •  Şeker
HAZIRLANIŞI;
 Patlıcanları soyup üçe bölüp küp küp kesiyoruz.Tuzlu suda bekletiyoruz.
 Kabakları ikiye bölüp ortasındaki çekirdekli kısmı ayırıp küp küp kesiyoruz.
 Patates ve biberleri de küp küp doğruyoruz.Bütün sebzeleri ayrı ayrı kızgın yağda kızartıyoruz.

 Kuru soğan ve sarımsakları ince şekilde kıyıyoruz.Ayrı bir tencerede yağda kavuruyoruz.biberleri de içine atıyoruz.Daha sonra küp şeklinde doğranmış domatesleri de içine katıp tuzunu, yarım çay kaşığı kadar şekerini, karabiberini ilave ediyoruz.Arzuya göre yarım kaşık salçada katabiliriz.Bu şekilde bir sos pişiriyoruz.

 Ayrı ayrı kızartmış olduğumuz sebzeleri bir kaba alıyoruz.Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküyoruz.Bu şekilde servise hazırlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder