6 Eylül 2012

ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ DOLMA




MALZEMELER
  • 10 adet kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yk dolmalık fıstık
  • 1 yk kuş üzümü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 adet taze soğan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 tutam taze nane
  •  1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz,karabiber, tarçın
YAPILIŞI

-Bir tavaya zeytinyağımızı koyup fıstıklarımızı kavuruyoruz.daha sonra piyaz doğranmış soğanları iyice öldürüyoruz
- ıslanıp yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştrıyoruz.İyice kavurduktan sonra baharatlarını atıp 1 çay bardağı sıcak su verip karıştırıyoruzve suyunu çekmesi için 5 dk kısık ateşte demlendiriyoruz
-daha sonra dolma içimize taze soğan ,maydanoz,taze nane ,dereotu inece ince kıyıyoruz
-kabak çiçeklerimizi  suya atıp açılmasını sağlıyoruz daha sonra içimizi doldurup tencereye diziyoruz  üzerine 1 bardak su biraz tuz ve şeker atıp kısık ateşte pişiriyoruz yaklaşık olarak 15 dk  pişecektir daha sonra soğutup servis ediyoruz

ÖZELLİKLERİ
-osmanlı mutfağına ait zeytinyağlı çeşididir
-5 kişiliktir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder