
MALZEMELER
- 10 adet kabak çiçeği
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yk dolmalık fıstık
- 1 yk kuş üzümü
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet taze soğan
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- Tuz,karabiber, tarçın
YAPILIŞI
-Bir tavaya zeytinyağımızı koyup fıstıklarımızı kavuruyoruz.daha sonra piyaz doğranmış soğanları iyice öldürüyoruz
- ıslanıp yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştrıyoruz.İyice kavurduktan sonra baharatlarını atıp 1 çay bardağı sıcak su verip karıştırıyoruzve suyunu çekmesi için 5 dk kısık ateşte demlendiriyoruz
-daha sonra dolma içimize taze soğan ,maydanoz,taze nane ,dereotu inece ince kıyıyoruz
-kabak çiçeklerimizi suya atıp açılmasını sağlıyoruz daha sonra içimizi doldurup tencereye diziyoruz üzerine 1 bardak su biraz tuz ve şeker atıp kısık ateşte pişiriyoruz yaklaşık olarak 15 dk pişecektir daha sonra soğutup servis ediyoruz
ÖZELLİKLERİ
-osmanlı mutfağına ait zeytinyağlı çeşididir
-5 kişiliktir.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder