6 Eylül 2012

PANCAR TURŞUSU




MALZEMELER
  • 1 kg  kırmızı  pancar
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım bağ dereotu

            YAPILIŞI
-Pancarları güzelce yıkayıp  bir tencereye alın üzerine üstünü geçecek şekilde soğuk su doldurun sirke ,şeker ve sarımsakları koyup pişinceye kadar kaynatıyoruz
-Pişince altını kapatıp suyunu süzdürüyoruz .Pancarları soğutup soyduktan sonra doğrayıp tekrar kendi suyunun içine atıyoruz,sarımsaklarıda  tekrar içine atıyoruz

-Servis sırasında sudan alıp süzdürüyoruz  bir kaba alıp içine zeytinyağı ve dereotu doğrayıp karıştırıyoruz  ve servis ediyoruz.

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder