
MALZEMELER
- 500 gr ıspanak
- 5 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Tuz,karabiber
YAPILIŞI
-Ispanaklar ayıklanıp kaynar suda haşlanr ve süzdürülür -bir tencereye sıvı yağ konur soğanlar doğranıp kavrulur ve ıspanaklarda doğranarak soğanlarla iyice kavrulur tuz ve karabiber ile tatlandırılır
-ayrı bir kapta margarin eritilir içine 3 su bardağı süt ilave edilir biraz da sıvı yağ ilave edilir tuz ve karabiber atılarak yumurtalar kırılır iyice çırpılır
-fırın tepsisinin altı yağlanır birinci yufkamız düz bir şekilde yerleştirilir aralarına yaptığımız sostan konulur
-2. katta arasına ıspanak kunulur ve sostan dökülür diğer katlarada sostan dökülür en son üzerine yufka kapatılıp en üstede yaptığımız sostan sürüp fırında 180 derecede 30 dk pişirilir..
ÖZELLİKLERİ
Türk mutfağına ait bir börek çeşididir
10 kişiliktir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder